Onze missie:
“Van Nederland het meest klantvriendelijkste land van de wereld maken”
Dat kunnen wij natuurlijk niet alleen. Samen sta je sterk. Gelukkig zijn er al heel veel bedrijven die de sleutel naar klantvriendelijkheid hebben gevonden. Door het aanbieden van de juiste producten en diensten in combinatie met het creëren van de juiste klantbeleving worden bij deze bedrijven klanten fan en komen ze keer op keer terug. En die bedrijven zetten wij hier in het zonnetje. Zij ontvangen het keurmerk “Hier is de klant koning” van de Klantexperience. Waarom? Omdat zij het verdienen. Omdat zij samen met ons werken aan onze missie om van Nederland het klantvriendelijkste land van de wereld te maken.
Onze ambassadeurs: Brasserie Hemelz Purmerend , Bloemenwinkel Marijn Kroese , Caesar Fitness & Spa resort , Restaurant Rumah Dani , Brasserie De Berk , Autotaalglas Breda, De Blauwe Winkel, Bed & Breakfast, de Zilveren Maan, Dokter Worst, ‘T Stief Kwartierke, Restaurant Oliviera, Bar Cocoon, Espressobar Maling, Scheiwijk voor Fijnproevers, Tapas restaurant Me Gusta, Bistro Zeelandia, Café Non Plus Ultra, Oesterij, Snack Vis Kiosk Den Haag, Brasserie Copper Gouda, De Spellenwinkel, Doloris
Brasserie Hemelz, Purmerend
de gezelligste lunchroom in het centrum van Purmerend. De leukste plek voor heerlijke koffie of thee met wat lekkers, een lunch, high tea of gewoon een borrel.
Ik herinner me het nog goed. Tussen 2 afspraken door streek ik neer bij Brasserie Hemelz. Nog voordat ik mijn laptop open klapte staat de eigenaar naast mijn tafeltje en vraagt of ik gebruik wil maken van WIFI en hij overhandigt mij de code. In deze brasserie wordt niks aan het toeval overgelaten. 2 andere gasten komen de brasserie binnen, ze worden vriendelijk welkom geheten en krijgen de kaart overhandigd. Na enige tijd wordt de bestelling opgenomen, 2 cappuccino met appeltaart, waarop de eigenaar tegen één van de gasten zegt met warme melk net als de vorige keer? Kijk, zo hoort het, ken je gasten en behandel ze met alle egards.
Facebookpagina Brasserie Hemelz
Marijn Kroese…de betere bloemenwinkel van Breda
Goed klantcontact is aanstekelijk. Iedereen kent wel de spreuk “zeg het met bloemen”. En dat is nu precies waarvoor je bij bloemenwinkel Marijn Kroese moet zijn.
Jij wilt iets zeggen met bloemen en zij zetten jouw vraag om in een boeket of bloemstuk waarmee jij jouw boodschap overbrengt. Creativiteit en vakmanschap en aandacht voor jou en jouw boodschap. Al 30 jaar een begrip in Breda. Een mooie ruime winkel met heerlijke muziek op de achtergrond en o ja neem ook eens een kijkje op hun website. Alles draait om de beleving en dat klinkt ons als muziek in de oren.
Caesar – Fitness & Spa resort…waar alles draait om jouw welzijn.
Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Bij Caesar – Fitness & Spa resort word je hierbij op je wenken bediend. Van inspanning tot ontspanning, van fitness tot sauna, van loungen tot lekker dineren. Wat wil je nog meer. Maar niet alleen kun je hier goed voor jezelf zorgen, voor jou als gast wordt ook goed gezorgd. Bij binnenkomst word je vriendelijk welkom geheten en ben je hier voor het eerst volgt, indien gewenst, een rondleiding langs alle faciliteiten met een zeer duidelijke uitleg. Niets is teveel. Het gaat erom dat jij het naar je zin hebt. In het restaurant kun je heerlijk relaxen. Genieten van een heerlijk drankje en even bijkomen van een heerlijke sauna. Het mag allemaal. Ook de medewerkers van het restaurant geven jou het gevoel van rust. Neem je tijd, kom tot rust en geniet.
Website Caesar – Fitness & Spa resort
Indonesisch restaurant Rumah Dani, Etten-Leur
Gastvrijheid zoals het bedoeld is.
Ken jij ook restaurants die je graag aanbeveelt bij je familie, vrienden en kennissen? Vast wel. Staat Rumah Dani uit Etten-Leur ook op dat lijstje? Zo niet dan adviseer ik om hier eens heerlijk Indonesisch te gaan eten. Een mooi menu met heel veel verschillende gerechten die stuk voor stuk ook nog eens heerlijk zijn.
Naast een goede keuken zijn ook de sfeer en gastvrijheid erg belangrijk. Op alle fronten blinkt Rumah Dani hierin uit. Van het welkom heten bij binnenkomst, het schoonmaken van de tafeltjes met een natte doek en daarna (zoals het hoort) nadrogen met een droge doek tot de bediening aan tafel.
En als u geluk heeft en het laat wordt tijdens een gezellige avond neemt de kok, Daniël Lagarde, de tijd om met u persoonlijk kennis te maken aan tafel.Gastvrijheid zoals het bedoeld is. Ik adviseer u dan ook om een keer heerlijk te gaan eten bij Rumah Dani en ik zou zeggen: “ervaar, beleef en geniet”
Brasserie De Berk, Bergen op Zoom
Van klant naar ambassadeur
In gesprek met vrienden over leuke eetgelegenheden kwam Brasserie de Berk voorbij. En ja wat doe je dan? Dan pak je de auto, rijd je vanuit Breda naar Bergen op Zoom, loop je heerlijk rond in de bossen rondom de brasserie en daarna strijk je neer op het terras.
Bij aankomst een warm welkom door de gastvrouw, een gereserveerde parkeerplaats voor de deur voor een aantal gasten die iets te vieren hadden. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Vragen over het eten, bijvoorbeeld gluten- en lactosevrij, worden keurig beantwoord of nagevraagd en er wordt gekeken wat wel mogelijk is.
Alles draait hier om de gast en om het de gast zoveel mogelijk naar de zin te maken. Een meneer die wat verdekt zit opgesteld op het terras wordt aangesproken. Het personeel verontschuldigt zich en biedt de meneer een drankje van het huis aan. Jawel het bestaat nog.
Heerlijke muziek op de achtergrond, attente medewerkers en oog voor jou als gast. Dit gecombineerd met lekkere gerechten op de kaart maken dit een brasserie die je zeker een keer moet bezoeken. Dan weet ik zeker dat u ook binnenkomt als klant en weggaat als ambassadeur.
Autotaalglas, Breda
Service tot dat u tevreden bent
Op weg naar een klant rijd ik op de snelweg en ineens hoor ik een knal. Er lijkt niets aan de hand, er branden geen vreemde lampjes in de auto en alles lijkt normaal. Niets is minder waar, op ooghoogte zie ik een enorme inslag van een steen op mijn ruit. Via mijn verzekering kom ik terecht bij autotaalglas in Breda. Na een korte analyse blijkt dat de inslag dermate groot is en ook nog op ooghoogte dat de ruit vervangen moet worden. We maken een afspraak voor het plaatsen van een nieuwe ruit.
Tevreden stap ik in mijn auto die is voorzien van een nieuwe ruit en ik ga weer aan het werk. Ik rijd weer op de snelweg maar dit keer met heel veel ruis om me heen. Dit kan niet goed zijn. Ik kijk het nog even aan maar ik besluit toch even langs te gaan bij autotaalglas. Daar wordt geconstateerd dat een klem van de ruit niet goed vast zit en ik kan weer op pad.
Je zou denken nu is het verholpen. Maar helaas nog steeds erg veel ruis in de auto. Ligt het dan toch echt aan mij? Ik begin aan mezelf te twijfelen. Uiteindelijk besluit ik toch weer langs te gaan bij autotaalglas. Ik geef aan dat ik nog steeds erg veel last heb van ruis in mijn auto. Geen enkel probleem. Autotaalglas stelt voor dat er een monteur met mij meerijdt om zelf de ruis te ervaren. En gelukkig ook de monteur hoort de ruis.
Uiteindelijk hebben we een nieuwe afspraak gemaakt en is de ruit opnieuw vervangen. Ik kreeg wederom een heldere uitleg wat nu het probleem was en hoe men dit heeft opgelost. Kijk en zo dien je met je klanten om te gaan. Ik begon bijna aan mezelf te twijfelen maar autotaalglas heeft dit naar volle tevredenheid opgelost.
Dus heeft u een barst in uw ruit, ga dan eens langs bij autotaalglas want daar houdt de service pas op als u tevreden bent.
De Blauwe Winkel, Breda
Op zoek naar de schat…….
Ze zijn zeldzaam maar als je echt goed zoekt dan kun je ze nog vinden. Jouw persoonlijke schat in de wirwar van grote commerciële winkelketens die tegenwoordig het straatbeeld bepalen. En ik heb er weer eentje gevonden. Enige tijd geleden ging ik op vakantie naar Monaco. Ik mocht tijdelijk logeren in het appartement van een vriendin van mij. Wel vroeg ze mij om komijnekaas en drop mee te nemen.
Ik loop in de Boschstraat in Breda en ik moet gelijk denken aan Drop van Joep. Als je aan komt lopen lijkt het wel of je terug gaat in de tijd. Een winkel met een mooie etalage waar Joep zich regelmatig uitslooft op bijzondere spreuken. En als je binnenkomt heeft het echt wat weg van een ouderwetse drogisterij.
En daar komt Joep, een gepassioneerd drogist van 81 jaar vertelt hij later. Het eerste wat hij doet is mij meenemen naar de achterkant van de zaak waar hij zijn schatkist laat zien. Maar….er is nog een tweede schatkist. Hij vraagt naar mijn geboortejaar en hij tovert een cent uit het jaar 1973 tevoorschijn. Alsjeblieft zegt hij. De enige tegenprestatie die hij vraagt is een kleine donatie aan KWF Kankerbestrijding.
Joep weet hoe je met klanten om moet gaan. Ik bestel vervolgens 200 gr drop maar nee ik krijg 250 gr want dat is goedkoper. Joep komt van achter de toonbank en een begint een zak met drop te vullen. Hij voelt nog eens. Zo zegt hij, precies 250 gram en hij loopt naar de weegschaal en wat denk je, precies 250 gram. Vakmanschap en ervaring tot in hart en nieren.
En weet je, Joep is zelfs bekend tot ver over de landsgrenzen. Zijn manier van werken is niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft al de nodige keren in kranten en tijdschriften gestaan.
Als klant voel je je bijzonder bij Joep en als jij een vraag hebt, heeft Joep daar precies het goede middel bij.
Bed & Breakfast, de Zilveren Maan, Balkbrug
There’s no place like home, of toch wel…
Een trainingstraject in het noorden van Nederland bracht mij naar de bed & breakfast de Zilveren Maan in Balkbrug. En wat geen enkel hotel of andere bed & breakfast lukte, gebeurde hier wel. Ik voelde me thuis.
De gastvrije ontvangst door Harm en Nelleke, de mooie kleurrijke kamers, het lekkere ontbijt, de mooie omgeving en zo kan ik nog wel even doorgaan. Inmiddels heb ik al meerdere mensen getrakteerd op een overnachting bij de Zilveren Maan en ook zelf ben ik al meerdere keren terug geweest.
En ja there’s no place like home, maar bed & breakfast de Zilveren Maan komt voor mij toch wel erg dicht in de buurt. Ik zou zeggen ga het zelf ervaren.
Website bed & breakfast de Zilveren Maan
Dokter Worst, Breda
De man met de lekkerste worst van Breda
Vanaf het begin ben ik vaste klant bij Dokter Worst. Een verhaal uit een jongensboek. Jeroen werkte in de bouw maar kwam zonder werk te zitten. In Amsterdam zag hij een hotdogverkoper en Jeroen besloot om hiermee aan de slag te gaan.
Dokter Worst was geboren. Een speciaal ontwikkelde worst met alles erop en eraan. Want ja de klant is tenslotte koning.
En als jij dan lekker staat te smikkelen en smullen van je broodje Dokter Worst maak je gelijk een praatje met Jeroen en zijn andere klanten. Alles klopt gewoon.
Dokter Worst is inmiddels een begrip in Breda. En je komt Dokter Worst niet alleen meer tegen op zijn vaste stek bij de Oude Vest maar ook op allerhande feestjes en partijen. Want ja, het is pas feest als je langs Dokter Worst bent geweest.
Brasserie ‘T Stief Kwartierke, Breda
Van een warm gevoel bij binnenkomst tot een plaatje op je bord
Tegenwoordig reserveer ik voor de zekerheid maar bij ’t stief kwartierke want het zou zo maar eens vol kunnen zijn. Ken je dat gevoel dat het gewoon klopt. Je komt binnen, je geeft aan dat je gereserveerd hebt en er staat keurig een bordje gereserveerd op een tafel voor 2. Je neemt plaats en voor de zekerheid checken ze nog even de dieetwensen die je bij je reservering hebt doorgegeven. En ja dan wordt het lastig, wat ga je nemen. Alles is lekker. Je geeft je keuze door en je neemt een slokje van je verse jus. De gerechten worden geserveerd en ja het ziet eruit als een plaatje. Bijna te mooi om op te eten. En het ziet er niet alleen goed uit, het is ook nog eens heerlijk. Tussendoor wordt nog even gevraagd of alles naar wens is. Top. Na afloop bestellen we een lekkere cappuccino en ja we kunnen de verleiding niet weerstaan en we laten ons verrassen met 4 macarons naar keuze. Alles wordt mooi gepresenteerd en net als we aan onze macarons willen beginnen, vraagt de medewerkster nog even geduld. Want ja, zijn ook de macarons glutenvrij? En hoe mooi is het dan als je een medewerker met de telefoon in zijn hand ziet om dat gelijk even na te vragen. Kijk, dat is de aandacht die gasten verdienen. Ga zo door!
Facebookpagina ‘T Stief Kwartierke
Restaurant Oliviera, Nice, France
A taste of paradise
I was visiting Nice in March of this year. What a great city. A friend of mine who lived in Nice for 9 years showed me around. The beautifull beach, the great square, the flower market and so on. And I also tasted the specialities of Nice like socca, a provencal pancake made from chickpea flour. In the evening we went for dinner at a restaurant called Oliviera. When you enter you notice that the restaurant is not that big. On the right you see all different types of olive oil. We took a seat and then the owner arrived at our table. He explained the menu to us in a real passionate way. We ordered our starter and main dish. In the meantime we got some nice crispy bread with great olive oil. And then our starters arrived. For every dish the owner presents a special olive oil that perfectly matches your dish. And again you could feel his passion for food and especially olive oil. All the dishes tasted great. What an experience. As a dessert I ordered the apple crumble. I don’t know about you but I never used olive oil as a dressing for my dessert. Well I changed my mind. The owner gave me the experience of tasting my dessert with olive oil and without olive oil. The taste was sensational. This is what I expect in a restaurant. A great place, with great people, with great food who do their job with passion. And yes you can only pay in cash but this is more than enough compensated by the great experience. Whenever you are in Nice have a taste of paradise.
Bar Cocoon, San Remo, Italy
Not just drinks…….
March 2016 I was visiting a special friend in Monaco and I had rented a car. I really wanted to visit San Remo because I heard great things about this city. There was a lot of traffic but finally we arrived. After we parked our car just outside the city centre in a place with a lot of campers we walked into town. What a great vibe this city has. We passed the train station and the casino. There were all kinds of performances in town. Walking into town we got to a square where there was music playing and we decided to have a drink at a bar. It was great. Nice drinks and free snacks. A great experience. We walked along the city and we passed a bar named Cocoon. It was busy, a lot of people talking, drinking and eating on the terrace outside. Great music was playing and we decided to have a drink inside. Each we ordered a different cocktail and yet again we got a plate full off snacks. The staff is very friendly and they speak English. The vibe in this bar is awesome. Just sit down, order a cocktail, enjoy your snacks and relax. We even went searching for another bar but actually returned once again to have another cocktail because we couldn’t find another place with such a great vibe. So whenever you are in San Remo pay Cocoon a visit and enjoy bigtime, like we did.
Espressobar Maling, Zwolle
Hier word je niet in de maling genomen, in tegendeel…..
Op zoek naar lekkere koffie stuiten we in Zwolle op espressobar Maling. Een leuke zaak met een aantrekkelijke uitstraling. Buiten zit een groepje mensen die lekker aan het relaxen zijn. We besluiten naar binnen te gaan. Bij binnenkomst heerst er gelijk zo’n heerlijke ongedwongen sfeer. Er is nog één tafeltje vrij en we nemen plaats. De menukaart staat vol met heerlijke drankjes. En ja als uitzicht zicht op alle heerlijkheden die op de bar staan, van brownie tot een heerlijke carrotcake.
We bekijken aandachtig de menukaart en ik vraag bij sommige namen die mij niet helemaal bekend zijn wat voor koffie dit precies is. Zoals een Americano en een Cortado. Na een zeer vriendelijke en deskundig uitleg besluit ik een Cortado te nemen en daarbij maar gelijk een heerlijk stuk zelfgemaakte appeltaart. Die ziet er zo lekker uit. Het idee was eerst om van alle soorten gebak er één te bestellen. We besluiten echter toch om maar met appeltaart te beginnen.
De koffie wordt als eerste geserveerd, zoals het hoort. En als je dan een slokje neemt, ben je gewoon even stil. Heerlijk. De appeltaart volgt kort daarna. Heerlijk. De tijd verstrijkt hier alsof het vanzelf gaat. Een tweede rondje met dit keer een andere heerlijkheid. Wederom erg geslaagd. Onderweg naar het toilet neem ik ook een kijkje op de 1e verdieping. Zo’n heerlijke retro sfeer waar je even kan relaxen, een goed boek kan lezen of even een verslag uittikt op je laptop. En als ik afreken vertelt één van de eigenaren dat ze ook van plan zijn om gasten te betrekken bij de koffiekeuze door bijvoorbeeld het organiseren van proeverijen. Hier draait het om de gast en de beleving van de gast en o ja om koffie natuurlijk. Hier word je zeker niet in de maling genomen.
Facebookpagina Espressobar Maling
En ja hier kun je ook tanken…..
Scheiwijk, Hoogblokland
File, wie heeft er geen hekel aan. Ik niet, althans als ik op de A27 rijd de afslag Meerkerk voorbij ben en ik het bordje tegenkom met daarop de afslag Scheiwijk. Dan gaat mijn hartje altijd sneller kloppen. In eerste instantie zou je denken een heel gewoon tankstation totdat je dichterbij komt, je auto parkeert en richting de ingang wandelt. Je loopt naar binnen en dan valt je gelijk het mooie interieur op. En wat blijkt waar je normaal je brandstof betaald, zit hier een koffiebar. Brandstof reken je zelf af aan de pomp. En binnen staat alles in het teken van de gastbeleving. Een heerlijke cappuccino of zo’n heerlijke Big Boss burger of een heerlijk broodje carpaccio. En ja het is hard werken voor de medewerkers, want ja Sheiwijk is populair. Dat doen de medewerkers met veel plezier want ja wat je geeft, krijg je terug.
En terwijl je op je bestelling wacht kun je heerlijk neuzen tussen de kookboeken, lokale streekprodukten zoals heerlijke brandnetelkaas of verschillende soorten jam. En natuurlijk kun je hier ook terecht voor een pikante gehaktstaaf of een kroket maar ja dan kies je ergens anders ook niet voor en de vraag is of je die kans wilt laten liggen. En ja naar de wc gaan kost hier € 0,50 maar als je ook iets lekkers koopt, kun je dit bonnetje ook weer gelijk verzilveren. Geen lekkere trek op dat moment, no worries het bonnetje kun je tot 3 maanden later inwisselen en anders maak je toch gewoon iemand anders blij ie op dat moment aan het afrekenen is. Nog niet bekend met Scheiwijk? Dan zou ik zeker eens een keer de afslag Scheiwijk nemen ook al hoef je niet te tanken.
Website Scheiwijk voor Fijnproevers
Voor een perfecte avond uit………
Tapasrestaurant Me Gusta, Oosterhout
Het is maandagavond, een druiligere avond in Juni. We lopen het tapasrestaurant Me Gusta binnen en we worden hartelijk ontvangen door de gastheer van deze avond. Hij begroet ons, jullie komen lekker een hapje eten? Het is niet druk en we kiezen een tafeltje aan het raam. De gastheer vraagt of we wat willen drinken. Rode wijn. En wilt u zelf een keuze maken of zal ik voor u een lekkere wijn uitkiezen? We kiezen voor het laatste. De wijn wordt geserveerd en smaakt heerlijk.
We zijn zo druk in gesprek dat we de menukaarten die op tafel liggen niet eens bekeken hebben. De gastheer speelt hier heel goed op in en hij stelt voor om een Plato Me Gusta te nemen. Een tapasplank met allerlei lekkers. Dit gerecht wordt persoonlijk door de chef uitgeserveerd en persoonlijk toegelicht.
We genieten met volle teugen terwijl we heerlijk verder keuvelen. De gastheer houdt goed in de gaten of onze glazen nog gevuld zijn. Dan komt de gastheer ineens aanlopen met een bord met daarop een versgebakken tortilla. Of wij een stukje hiervan willen proeven vergezeld van een lekker pikant sausje. Wederom een verrukkelijk gerecht. En de menukaart…die ligt nog steeds onaangeroerd op tafel. De gastheer stelt voor om wat gerechtjes door de chef te laten maken en vraagt of wij nog voorkeur hebben. We kiezen voor dadels met geitenkaas en spek en bij de andere gerechtjes laten we ons graag verrassen door de chef. Na enige tijd worden de gerechtjes geserveerd. Wow, de gastheer heeft de chef speciaal een vleesgerechtje laten klaarmaken gebruik makend van de wijn die wij drinken. Om stil van te worden.
Voor het dessert wijst de gastheer ons op de churros en de trufas. Weet je wat, verras ons maar. En hoe…..een heerlijke plaat met pure bonbons van belgische chocolade met cacaopoeder en een toefje slagroom en churros met kaneelsuiker en chocoladesaus. En o ja, het proeverijtje van 3 likeurtjes niet te vergeten. Wow, wat een avond. Eén om nooit meer te vergeten en als je dat voor elkaar weet te krijgen verdien je dit keurmerk voor de volle 100%. Een diepe buiging.
Website Tapas restaurant Me Gusta
Hier rijd je met plezier een halfuurtje voor om
Brasserie Zeelandia, Colijnsplaat
Het is vrijdagavond en ik ben deze dag in Zeeland. De provincie waar mijn roots liggen.
Aan het einde van de dag ga ik samen met mijn ouders uit eten. We rijden vanuit ’s Gravenpolder naar Colijnsplaat en ik vraag me echt af waarom we helemaal naar Colijnsplaat rijden om uit eten te gaan. Eenmaal aangekomen begint mij dat langzaam duidelijk te worden. We worden zeer gastvrij ontvangen en we worden begeleid naar onze tafel. Onze drankjes worden opgenomen en we krijgen alvast een amuse van het huis. 3 heerlijke hapjes die we ons goed laten smaken. We krijgen de menukaart uitgedeeld en krijgen een mooie toelichting van gerechten die op het grote krijtbord geschreven staan. We starten met een mandje brood. Nee niet zo’n mandje met een paar stukjes stokbrood en bevroren kruidenboter. Nee, een rijkelijk gevuld mandje brood met 5 soorten smeersels die stuk voor stuk aan ons worden toegelicht.
We maken een keuze en we kiezen alle drie voor een lekker menu. Ik start met de vissalade gevolgd door de tournedos met champignonsaus om af te sluiten met een heerlijk dessert. Ieder gerecht ziet er geweldig uit, wordt netjes uitgeserveerd en aan tafel toegelicht. En ja het valt op dat de medewerksters vrij jong zijn, maar dat doet helemaal niks af aan hun gastvrijheid en oplettendheid. Er wordt regelmatig een aandachtige blik op onze tafel geworpen en indien nodig gevraagd of er bijvoorbeeld nog een schaaltje friet moet worden bijgevuld of dat we nog een lekker drankje willen bestellen.
Tja, wat kan ik nog meer zeggen. Wat een feestje om hier te eten en er zijn meer mensen die dat zo ervaren want de brasserie stroomt langzaam helemaal vol. En ja nu begrijp ik waarom mijn ouders hier met alle plezier een halfuurtje voor willen rijden. En o ja, hoe mijn ouders deze brasserie hebben leren kennen? Via mond op mond reclame, hoe kan het ook anders. Met recht een brasserie waar je met plezier een half uurtje voor om rijdt.
Stop met zoeken…Tot hier en niet verder
Café Non Plus Ultra, Woensdrecht
Het is een begin van een wonderlijke week. Een lezing over netwerken op maandagavond resulteert in een uitnodiging om een lezing te geven over doelen stellen in Woensdrecht voor een bedrijf dat een diner verzorgt voor al zijn businesspartners. Het diner wordt gegeven in Café Non Plus Ultra, ja je leest het goed, Café Non Plus Ultra in Woensdrecht. Op donderdagavond rijd ik aan en eenmaal aangekomen staat notabene de eigenaar zelf het verkeer te regelen en hij heet mij vervolgens van harte welkom.
Ik vervolg mijn weg naar binnen en tref een feestelijk versierde ruimte aan die echt uitnodigt voor een feestje. Later hoor ik dat de eigenaar hier zelf ideeën voor aangebracht heeft. Zoals het hoort, meedenken met de gast.
Het diner bestaat uit een walking diner. Tijdens de gehele avond worden er verschillende kleine gerechtjes geserveerd. Voor ieder wat wils. En voor de mensen met een allergie of een intolerantie zijn er natuurlijk andere gerechtjes. En nee, deze mensen hoeven dit niet iedere gang opnieuw aan te geven. De medewerkers onthouden dit gewoon zelf. Wat fijn.
Zo ook met het uitserveren van drankjes voor de gasten. De medewerkers blijven oplettend en lege of bijna lege glazen komen bijna niet voor. En ja voor iemand zoals ik, die toch heel graag een citroentje in mijn spa rood wil, is het een verademing als ik dit niet steeds opnieuw hoef aan te geven.
Mij rest dan ook niet anders dan Café Non Plus Ultra het keurmerk “Gastvrijheid zoals het bedoeld is” toe te kennen. Want eerlijk gezegd als je hier een keer geweest bent, hoef je niet verder te zoeken. Tot hier en niet verder, weet je ook gelijk wat de naam van dit café betekent.
Een Zeeuwse zilte belevenis die je zeker niet wilt missen
Oesterij, Yerseke
Op een donderdagochtend reed ik samen met mijn moeder naar het mooie Yerseke. Echt lekker weer was het niet en dat beloofde niet veel goeds. Kou en regen en dat tijdens een rondleiding, dat hebben wij weer dacht ik nog. Eenmaal aangekomen bij de Oesterij in Yerseke parkeren we de auto en duiken we samen snel onder de paraplu.
We worden verwelkomd in een heerlijk verwarmde proeverij gedecoreerd met mooie houten picknickbanken. Als iedereen aanwezig is begint de rondleiding bij de Oesterij. Hier kom je werkelijk alles te weten over oesters, mosselen en kreeft. Nooit geweten waarom oesters in het frans huitres heten. De rondleiding wordt verzorgd door een zeer deskundige en af en toe met droge humor afgeklede man op leeftijd. Gelukkig vindt het grootste gedeelte van de rondleiding plaats in 3 kleine loodsen dus van het gure weer hebben we weinig last.
Na ongeveer een uur komen we weer terug in de proeverij. En ja je raadt het al, wij komen hier niet alleen voor de rondleiding. Ik bestel een heerlijke chardonnay en een fruit de mers voor 2 personen. Het feest kan beginnen. En wat opvalt is de ongedwongen sfeer die het bedienend personeel uitstraalt. Ze zijn geïnteresseerd in hun gasten, geven toelichting waar nodig zoals het hoort.
Mijn moeder en ik peuzelen driftig verder. De foto zegt genoeg denk ik. In de aangrenzende winkel zag ik dat de Oesterij ook kreeftensoep verkoopt. Ik wenk de serveerster en ze komt direct naar ons toe. Ik vraag haar of deze soep ook gluten en lactosevrij is aangezien ik deze soep wil kopen voor een vriendin van mij die hier intolerant voor is. De serveerster komt terug, helaas de soep is niet lactosevrij. Nog geen 5 minuten later komt ze weer terug en geeft aan dat de kok net bezig is met het maken van verse kreeftensoep en die nog niet heeft gebonden. Kijk dat is gastvrijheid zoals het hoort. Meedenken met de gast. Zeer voldaan verlaten mijn moeder en ik, met een liter versgemaakte nog warme kreeftensoep onder de arm, de Oesterij. Natuurlijk niet zonder de serveerster nog een dik compliment te maken.
Ook hier blijkt maar weer eens. Alles draait om beleving. En deze Zeeuwse zilte belevenis wil je zeker niet missen.
Oh, Oh……..Den Haag
Snack Vis Kiosk, Den Haag
Het is een zonnige donderdagochtend. Ik heb een afspraak in Den Haag en besluit daarna nog even op bezoek te gaan bij een vriendin. Op de terugweg naar mijn auto passeer ik het Nassauplein en mijn oog valt op de Snack Vis kiosk op het plein. In 1e instantie ziet de kiosk er uit als een gewone kiosk met aan de muur gele kartonnen borden waarop de zelfgemaakte snacks worden aangeprezen.
Ik besluit een kijkje te nemen. En ja mijn oog valt op de zelfgemaakte snacks en ik moet me inhouden om niet teveel te bestellen. Ik bestel een lekker broodje hamburger en het wordt langzamerhand steeds drukker bij de kiosk.
Er fietst een man langs, knikt even naar man achter de toonbank en roept: “Leg even 2 harinkjes apart, kom ze zo halen”. Natuurlijk geen enkel probleem. En later verschijnt inderdaad de man om zijn 2 harinkjes op te halen. Een andere gast sluit aan en de man achter de toonbank zegt: 2 groentekroketten zoals gewoonlijk? En wederom volgt er een bevestigend knikje. Wow, zo hoort het. Ik moet gelijk denken aan het spreekwoord: ‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’.
Ik sta lekker te genieten van mijn broodje waarop de man achter de toonbank vraagt: “Lust je warm vlees?”. Ik kijk verbaasd op en knik bevestigend. Nog geen 5 minuten laten krijg ik een klein bakje zelfgemaakt warm vlees aangeboden om te proeven. Weer ben ik met stomheid geslagen. Dit ben ik gewend van de grote ketens zoals Starbucks maar ik ben nu toch echt bij de Snack Vis Kiosk op het Nassauplein in Den Haag. De man achter de toonbank zegt nog: “Als je dit eenmaal geproefd hebt, weet ik zeker dat je volgende keer een brood warm vlees bestelt.”
Ik smikkel lekker van het bakje warm vlees en ervaar keer op keer hoe gastvrij gasten hier worden geholpen. Daar kan menig kiosk of snackbar een voorbeeld aan nemen. Ik bedank de man hartelijk en vervolg mijn weg naar mijn auto. En weet je…..we zijn inmiddels een paar jaar later voordat ik weer in Den Haag ben. En ja dan rijd ik speciaal even naar het Nassauplein voor een broodje……..met warm vlees natuurlijk.
Nassauplein, 2514 JS Den Haag
Maandag t/m vrijdag: 11.00 – 20.30
Bij Brasserie Copper is het goud wat er blinkt
Brasserie Copper, Gouda
Het is zaterdagmiddag en we besluiten een bezoek te brengen aan Scheveningen. Het is wat guur weer en het waait behoorlijk maar dat mag de pret niet drukken. Het is tegen etenstijd en na afloop lopen we over de boulevard langs die grote toeristenhutten. Helemaal stampensvol en weinig gezellig zo te zien. Dat wordt hem dus niet.
We besluiten om richting Utrecht te rijden en ergens een afslag te pakken. We belanden uiteindelijk op de grote markt in Gouda. Wat een keus. Ons oog valt vervolgens op de gezellige uitstraling van Brasserie Copper. We checken even de menukaart en die ziet er ook goed uit. Het ziet er druk uit maar we wagen het er op. Wie niet waagt, wie niet wint tenslotte. We worden zeer hartelijk ontvangen en achterin de brasserie is nog plaats aan de hoge zittafels. Helemaal super.
We nemen plaats, bestellen iets lekkers te drinken. De serveerster komt langs om onze bestelling op te nemen, maar een kijkje in de menukaart hebben we nog niet genomen. Geen enkel probleem. Geeft u maar een seintje.
Na enige tijd geven we een seintje en bestellen allebei een lekker gerecht van de kaart. Wat blijkt….het gerecht op de kaart is niet meer voorradig. Jammer, na excuses krijgen we gelijk een heerlijk alternatief aangereikt waarna we besluiten om dit allebei te nemen. Na enige tijd wordt ons gerecht geserveerd en het is inderdaad heerlijk. De serveerster komt af en toe even polshoogte en ook de barman komt nog even langs om te vragen of het lekker is.
We sluiten af met een heerlijk toetje dat we samen delen. En ook dat is geen enkel probleem. Onze complimenten voor de serveerster. Met recht heeft ze haar carrière in de zorg verruild voor een baan in de horeca. En ja dat is hard werken. Maar WOW, wat een service. En dat verdient maar één plak op het gebied van gastvrijheid. Een gouden plak.
Hier laat ik ze graag een spelletje met me spelen
De Spellenwinkel, Breda
Eén van mijn beste vriendinnen is jarig en heeft me uitgenodigd voor koffie en gebak. Supertof natuurlijk, maar ik heb ook gelijk last van stress. Het eerste wat ik denk, een kadootje? Maar ja wat koop je dan voor iemand behalve de standaard flessen wijn, kadobonnen en ga zo maar door.
Stop met zoeken, ik heb voor jou de oplossing. Breng een bezoek aan De Spellenwinkel in Breda. Schrik niet bij binnenkomst want hier hebben ze echt enorm veel spelletjes.
Nadat je bekomen bent van de schrik word je hartelijk ontvangen door Margot en als er iemand verstand van spelletjes heeft dan is zij het wel. Ze stelt je een paar vragen over wat de persoon waarvoor het is leuk vindt en ze komt met de ene na de andere suggestie.
Voor iedere budget wat wils en als het een kadootje voor jezelf is, kun je in de winkel zelfs een aantal spellen gewoon zelf spelen. Tja een bezoekje aan deze winkel is een feestje. En laten we eerlijk zijn wie houdt er nu niet van spelletjes spelen.
Oké, ga er gewoon een keertje kijken en laat je betoveren. Niemand jarig binnenkort? Wie beweert dat je alleen op verjaardagen kadootjes kunt geven? Precies. Op naar de spellenwinkel in Breda.
En weet je normaal houd ik er niet van als er spelletjes met me gespeeld worden maar voor de spellenwinkel in Breda maak ik graag een uitzondering.
Niets is wat het lijkt,
het is maar hoe je het bekijkt
Doloris, Tilburg
Het is 5 September 2019, mijn verjaardag, en ik breng een bezoek aan een plek waar ik al veel over heb gehoord maar eigenlijk nog bar weinig van weet. Yep, Doloris Meta Maze in Tilburg. We komen aan en worden zeer vriendelijk ontvangen, we krijgen een korte uitleg, we mogen onze spullen beneden achterlaten en we nemen de lift naar boven.
Toch een beetje zenuwachtig neem ik nog snel een drankje en kijk wat om me heen. Eén voor één wordt iedereen opgehaald, je krijgt een korte uitleg, je wordt geblinddoekt en het avontuur begint. En ik kan je vertellen dan begint ook echt het avontuur. Wow, wat een ervaring, eentje die ik niet snel ga vergeten. Sterker nog ik ga zeker nog een keer terug want ik vraag me af of ik er wel alles heb uitgehaald.
Zo, bijgekomen van deze intense ervaring strijken we neer in de rooftop bar en genieten we van heerlijke gerechten. Het ene gerecht klinkt nog exotischer dan het andere gerecht en de smaken zijn fantastisch. Oké, kan het nog beter. Jazeker want ook de medewerkers zijn zeer gastvrij.
De keuken staat op het punt van sluiten en de medewerkster vraagt of wij nog iets willen bestellen en ze geeft ons de menukaart. En nee ze gaat niet ongeduldig staan wachten bij onze tafel. Ze geeft aan dat ze over een paar minuten terugkomt. Wow, ik dacht bijna dat ik van mijn stoel viel. Zo hoort het.
Alles draait hier werkelijk om de beleving. En ja niets is wat het lijkt, het is maar hoe jij het bekijkt. Durf jij het aan?
Ja, wij komen graag in aanmerking voor het keurmerk van de Klantexperience. Wij ontvangen u graag en staan open voor uw persoonlijke feedback.